First minute sú hitom v celej Európe. Dovolenku kúpite najvýhodnejšie práve teraz

First minute sú hitom v celej Európe. Dovolenku kúpite najvýhodnejšie práve teraz

 

Nie uprostred sezóny, na poslednú chvíľu, ale v zime, s dostatočným predstihom si ľudia momentálne vyberajú letnú dovolenku. First minute zájazdy, teda úplne prvé ponuky na prichádzajúcu sezónu, sú oproti výpredajovým last minute zájazdom dokonca cenovo výhodnejšie. A majú aj ďalšie výhody.

Európe sa ekonomicky darí, ľudia majú peniaze a radi ich míňajú na cestovanie. Práve veľká chuť nakupovať spôsobila, že ponuky cestovných kancelárií sa rýchlo míňajú. Veľké krajiny ako Francúzsko, Nemecko, Španielsko a Škandinávia zvyšujú dopyt po dovolenkách, hotely však majú len určitú kapacitu. Stáva sa preto, že zákazníkovi, ktorý sa spolieha na last minute, sa neujde dovolenka podľa jeho predstáv.

Predaj nám rastie
Naopak, first minute ponúkajú najširšiu ponuku dovoleniek a k tomu za najvýhodnejšie ceny. V minulej sezóne vyšli mnohé dovolenky zakúpené vo first minute aj o sto eur na osobu lacnejšie ako vo výpredajovej last minute ponuke. Aj naša cestovná agentúra pocítila, že ľudia sa naučili nakupovať dovolenku na konci odchádzajúceho a na začiatku prichádzajúceho roka. Od decembra do marca sme mali približne 40-percentný nárast predaja dovoleniek.

Top destinácie
Najobľúbenejšími destináciami minulého roka boli Grécko a Cyprus, Španielsko, Taliansko a Bulharsko. Druhý dych chytili aj krajiny Turecko, Egypt a Tunisko. Ak máte namierené práve do týchto krajín alebo do exotiky, naša rada znie: Nečakajte na Last Minute a pre dovolenku sa rozhodnite čím skôr. Odmenou pre vás bude pestrý výber a hotely s tými najlepšími možnosťami.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *