Chorvátsko s deťmi: Vyhnite sa problémom, ktoré vám môžu pokaziť dovolenku

Chorvátsko s deťmi: Vyhnite sa problémom, ktoré vám môžu pokaziť dovolenku

Táto krajina je úplná TOPka pre slovenské rodiny s deťmi. Najsilnejšie argumenty: Chorvátsko je na dosah, ceny sú tam veľmi fajn, more je priehľadné a dohovoríme sa tam aj našou rečou. Čo však urobiť, aby vaša dovolenka v Chorvátsku dopadla na jednotku?

V tomto blogu vám poradíme, ako sa vyhnúť potenciálnym problémom. Možno s nimi už máte vlastné skúsenosti.

  1. NEZOSTAŇTE STÁŤ HODINY V ZÁPCHE

Aj vy sa do Chorvátska chystáte dopraviť vlastným autom? Stretnúť sa môžete aj s takouto situáciu… Je júl a zo všetkých rádio staníc hlásia dlhé zápchy na chorvátskych diaľniciach. Hodinové zdržanie, ručička na teplomeri sa šplhá k štyridsiatim stupňom Celzia, deti v aute plačú. Ak sa chcete takejto situácii vyhnúť, určite do Chorvátska uprostred top sezóny necestujte v piatok alebo cez víkend. Práve vtedy sú diaľnice najviac preplnené, pretože do krajiny prichádza najviac turistov.

Toto určite nepoteší. Vy sa už sa vidíte na nafukovačke v mori, v skutočnosti sa potíte v niekoľkohodinovej zápche. Vyhnete sa jej, ak si vyberiete vhodný termín na cestovanie.

 

Nebojte sa, nástupným dňom na dovolenku nemusí byť iba sobota, aj keď je to možno najčastejšia situácia. Aj v našej cestovnej agentúre odporúčame klientom pobyty, na ktoré môžu nastúpiť v ktorýkoľvek deň v týždni. A toto riešenie si mnohí veľmi pochvaľujú práve pre pohodovú cestu autom.

Naše odporúčanie: Na cestu vyrazte v nedeľu večer, prípadne v pondelok, utorok alebo v stredu. V hlavnej sezóne sa na cestu nevydávajte vo štvrtok, v piatok a v sobotu.

2. NESPOLIEHAJTE SA NA NÁHODY

Kedysi to bolo v móde, prísť do Chorvátska autom a až potom hľadať ubytovanie. Takéto riskovanie vám dnes môže priniesť akurát tak stresy a nepríjemnú skúsenosť. O dovolenku v Chorvátsku je stále väčší záujem a ľudia, ktorí poskytujú ubytovanie, nemajú o turistov núdzu.

Môže sa vám tak stať, že budete neúspešne chodiť od domu k domu, potiť sa na rozhorúčených uliciach a napokon si vyberiete ubytovanie, pri ktorom urobíte ústupky. Ani vaše deti nebudú nadšené tým, že ocko alebo mamina nervózne behá po ulici a oni musia sedieť v aute. Neležali by ste po dlhej ceste radšej na pláži alebo s drinkom pri bazéne?

Naše odporúčanie: Hľadať ubytovanie na poslednú chvíľu už skutočne nie je v móde. V Chorvátsku je veľa skvelých privátov, penziónov a hotelov od štandardnej úrovne až po skutočne top ubytovania. Zabezpečte si všetko vopred, ideálne začiatkom roka vo first minute. Vtedy je ponuka najštedrejšia a ušetriť môžete aj stovky eur.

Netrávte čas hľadaním ubytovania na poslednú chvíľu. Na pláži vás už čaká svieži drink.

 

  1. BEZ BOLESTI A ÚPALU

Chorvátsko síce nie je Afrika, ale tamojšie slnko býva skutočne silné. Kvalitný opaľovací krém s vysokým faktorom nepodceňujte v prípade vašich detí a poriadne sa natierajte aj vy sami. Dovolenku predsa nechcete preležať v posteli s úpalom alebo prísť domov s popáleninami.

Okrem opaľovacieho krému si do batožiny pribaľte aj obuv do mora. Tie malé čierne potvorky, morskí ježkovia, sa niekedy priblížia až k pláži a v zápale hry si ich vaše ratolesti vôbec nemusia všimnúť. Topánky s hrubšou podrážkou ich ochránia aj pred kameňmi v mori.

Naše odporúčanie: Pri balení myslite na podmienky v destinácii, do ktorej sa chystáte. Tašky plné jedla nechajte pokojne doma. V Chorvátsku nakúpite potraviny často za lacnejšie ceny ako u nás. Nezabudnite na kvalitný opaľovací krém, topánky do mora s hrubšou podrážkou pre celú rodinu a pribaľte si aj šnorchel s potápačskými okuliarmi. Pozorovanie priehľadného Jadranského mora bude vašou obľúbenou aktivitou.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *