Primatour radí: 10 krát o Dominikánskej republike

Primatour radí: 10 krát o Dominikánskej republike

Je zatiaľ len vo vašich snoch? Alebo ste ju už zažili a neviete sa dočkať, kedy sa tam vypraviť znova? Pred tým, ako tak urobíte, si však prečítajte naše rady a tipy. Určite sa vám v raji zvanom Dominikánska republika zídu.

Áno, takéto pláže tam na vás čakajú.
  1. Počasie je tam teplotne stabilné po celý rok s priemernou teplotou 30 stupňov Celzia. Každá časť ostrova má však svoje ideálne mesiace. Pre južné a východné pobrežie sú nimi december až apríl, pre severné pobrežie máj až október. Pre návštevu juhovýchodu omývaného Karibským morom sú najvhodnejšie mesiace november až apríl. Hurikány a lejaky sú na ostrove od júla do októbra.
  1. Pred dovolenkou v Dominikánskej republike nemusíte podstúpiť žiadne špeciálne očkovanie. Ak ste očkovaní proti žltačke, ktoré je odporúčané aj na Slovensku, využijete to aj v týchto zemepisných šírkach.
  1. Úradným jazykom v Dominikánskej republike je španielčina, bez väčších problémov sa však dohovoríte po anglicky.

 

Domáci vás ochotne prevezú po mori na lodi. Obľúbené sú výlety na katamaránoch.
  1. Let z Viedne do Punta Cana potrvá asi 11 hodín. Na ostrove je o päť hodín menej ako na Slovensku.
  1. Je to ideálna destinácia pre rodiny. V hoteloch vám nebude nič chýbať. Animátori sa postarajú o vaše deti, zatiaľ čo vy sa môžete zabaviť pri programe pre dospelých. Ak zatúžite po športoch, užiť si môžete futbal, tenis, ping-pong, ale aj vodné športy. V prípade potreby vás priamo na hoteli ošetrí lekár.

 

Večer v hoteli pri živej hudbe a drinku. Tomu sa hovorí výhoda All Inclusive 🙂

 

  1. Do hlavného mesta vás odvezie transfer. Kto siahne hlbšie do peňaženky, dostane v rámci All Inclusive zájazdu transfer, možnosť navštíviť cirkusové vystúpenie, diskotéku a všetky nápoje v cene.
  1. Plavbu katamaránom jednoducho treba zažiť. A je jedno, či sa poplavíte na ostrov Saona, ktorý je rajom na zemi, alebo koralový ostrov Catalina. Cestou tam budete tancovať na lodi na rytmickú hudbu s rumovým drinkom alebo kokosovým orechom v ruke.

 

Prečítajte si aj: Raj je na dosah. Ujdite doň hneď, práve je tam sezóna

 

  1. K najväčším atrakciám patria kúpanie s delfínmi, potápanie v železnej klietke, ktorá vás ochráni pred žralokmi, sledovanie veľrýb.
  1. Voda z vodovodu nie je pitná. To vás však na hoteloch rozhodne trápiť nemusí. All Inclusive vám dá dostatočné možnosti vyskúšať všakovaké úžasné nápoje. Nealkoholické aj alkoholické.
  1. Ak ste sa práve teraz rozhodli pre Dominikánsku republiku, určite neoľutujete. Tamojšie pláže sú označované ako jedny z najkrajších na svete.

 

Vložte vašu dovolenku do rúk odborníkov. Máme prehľad o hoteloch, letoch, vieme vám sprostredkovať výbornú cenu. Poradíme vám v rámci výletov, aby bola pre vás dovolenka úžasným zážitkom na celý život.

 

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *