Kedy cestovať na Zanzibar, aby nám nepršalo a ktorú časť ostrova si máme vybrať

Kedy cestovať na Zanzibar, aby nám nepršalo a ktorú časť ostrova si máme vybrať

Zanzibar je destináciou roka 2018! Objaviť tento africký exotický raj je skutočne príjemné. Prinášame vám informácie, ktoré by ste mali vedieť predtým, ako sa na ostrov korenia vyberiete.

Zanzibar je súčasťou Tanzánie a v posledných rokoch chytil za srdcia mnohých Slovákov. Sedíte vo vašich predstavách na úžasnom bielom piesku s nohami v tyrkysovej vode? Sledujete pritom plachetnice z ktorých sa šíri vášnivý spev a bubnovanie hudobníkov? Držíte v rukách morskú hviezdicu a cez potápačské okuliare sledujete pestrofarebné ryby? Potom ste „Zanzi pozitívni“.

Neľakajte sa, s touto diagnózou vás čaká len to najlepšie: nekonečný relax, zážitky na celý život a spoznanie afrického sveta, ktorý síce nie je dokonalý, no človek si ho napriek tomu veľmi rýchlo zamiluje.

Predtým, ako sa však do týchto končím vypravíte, čítajte našu poradňu, ktorá vám odpovie na najčastejšie dovolenkárske otázky o Zanzibare. Ste tu dobre – skúsenosti sme nazbierali na vlastnej koži počas dlhého pobytu na tomto ostrove.

  1. Kedy je najvhodnejší čas na dovolenku na Zanzibare?

Áno, presne túto otázku si ľudia kladú medzi úplne prvými. Potešíme vás, pretože možností je viac. Najviac teplých dní bez dažďa je na ostrove od novembra do marca a toto obdobie je považované na dlhšiu hlavnú sezónu.

Výborná voľba bude tiež stráviť dovolenku na ostrove od júla do augusta. Počas týchto mesiacov s pokojným srdcom nechajte doma pršiplášte, rifle a tričká s dlhým rukávom, pretože teploty sa šplhajú nad tridsať stupňov Celzia.

Ostané mesiace v roku sú považované za low season, teda mimosezónu. Horúce dni na ostrove počas nich osviežujú dažde.

  1. Ako vyzerá obdobie dažďov? Prší celé dni?

Áno, ďalšia frekventovaná otázka, keďže mimo hlavnej sezóny sa často podarí kúpiť letenky za veľmi dobrú cenu. Odpoveď však nebude jednoznačné Á alebo Bé, v tomto čase je totiž všetko v rukách matky prírody.

Ak sa rozhodne zaslať nad Zanzibar viac mrakov, tak môže pršať celý deň. Na ďalší však môže byť krásne a na tretí horúco, aj keď trochu pod mrakom. Kto teda cestuje na Zanzibar v tomto čase, s dažďom by mal rátať. Teplo a slnko by si však mal užiť, aj keď teplomer bude ukazovať nie nad alebo pod tridsať stupňov Celzia.

Zaujímavosť: Zanzibarskú mimosezónu milujú dovolenkári z arabských krajín. Dážď, ale nie zima, toto je pre nich skvelým osviežením, ktoré doma nájdu len sotva. Aj v takomto počasí sa teda dá relaxovať. A ušetríte opaľovacieho krému s faktorom 50 🙂

  1. Počul/a som o výraznom odlive. Ktorú časť ostrova ovplyvňuje najmenej?

Áno, je to tak, keď bude odliv, more sa na väčšine pláží poriadne vzdiali, niekedy tak ďaleko, až si človek pretiera oči, či nemá fatamorgánu 🙂 No opäť vás potešíme – na tento prírodný úkaz si viete zvyknúť. Jednoducho si na tie tri hodinky denne naplánujete iný program.

Veľmi obľúbený hotel na Zanzibare!
Už od 1005 eur pre 2 osoby 🙂

Ako rýchlo totiž more odíde, tak rýchlo sa vráti a počas dňa budete mať ešte možnosť užiť si ho. Ak ale chcete vyslovene časť ostrova, kde odliv cítiť najmenej, prezradíme vám, že je ňou sever. Práve preto sú pláže na Nungwi Kendwe turistami najviac obľúbené a tamojšie ubytovacie zariadenia zároveň najdrahšie.

Chcete objaviť Zanzibar? Radi vám najlepšiu dovolenkovú  ponuku! 
Kontaktujte nás mailom na primatour@primatour.sk alebo telefonicky na +421 33/551 48 77. 

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *