Raj je na dosah. Ujdite doň hneď, práve je tam sezóna

Raj je na dosah. Ujdite doň hneď, práve je tam sezóna

Zažiadalo sa vám odletieť z našej zamračenej zimy do raja? Zatvorte si oči a predstavte si toto… neuveriteľne biely piesok na plážach, čarokrásne tyrkysové more, palmy a úžasný vzduch. Nemusíme však zostať len pri snoch.

O tom, že Dominikánska republika je skutočným rajom na zemi, nie je pochýb.


Pred niekoľkými dňami sme sa vrátili z pracovnej cesty v Dominikánskej republike. Táto dovolenkármi mimoriadne obľúbená krajina, leží na ostrove Hispanioly, ktorý pôvodní obyvatelia nazvali Krásna zem (Kiskeya). Môžeme s nimi len súhlasiť.

Na ostrove sme pre vás overili niekoľko hotelov, vo všeobecnosti môžeme povedať, že majú výbornú úroveň a ak pri výbere dáte na skúsených, nebude vám v nich nič chýbať. Animácie, hotelové bazény, pestrá strava, ochotní personál a všade prítomné rumové nápoje 🙂 vás určite nenechajú chladnými. Ak ste už dostali chuť na raj zvaný Dominikánska republika, čítajte ďalej a dozviete sa, kam sa vybrať.

Plavba do raja

Turizmus v tejto krajine je rozvinutý v troch hlavných oblastiach. Prvou sú pláže omývané Karibským morom na juhu ostrova. Oblasť ohraničuje na jednej strane hlavné mesto Santo Domingo, na druhej Bayahibe s národným parkom a množstvom paliem. Medzi nimi je letovisko Boca Chica. Pre Bayahibe sú charakteristické menšie pláže, na ktorých nájdete aj rázovitejšie skalnaté úseky. Medzi krásne zážitky, ktoré si odtiaľto môžete odniesť, patrí určite šnorchlovanie a Bayahibe je zároveň východiskovým bodom na úžasný ostrov Saona. Do tohto raja na zemi turisti cestujú na katamaránoch a počas plavby si môžu do sýtosti užiť hudbu, tanec a prekrásne pohľady.

Plavba loďou na ostrov patrí medzi najkrajšie zážitky, ktoré si človek z tejto krajiny odvezie.

Najkrajšia pláž
na svete

Druhou vyhľadávanou oblasťou je Punta Cana. Práve tu sa nachádza letisko, na ktoré denne prilietajú turisti z celého sveta. Nájdete tu dlhé pláže, medzi nimi aj Baváro, o ktorej hovoria ako o jednej z najkrajších pláží sveta. Punta Cana ponúka množstvo hotelov, a to menšie i väčšie rezorty.

Prečítajte si aj: Primatour radí: Desaťkrát o Dominikánskej republike

Treťou turistickou destináciou Dominikánskej republiky je severné pobrežie, kde je hlavným bodom Puerto Plata. Mesto je výnimočné viktoriánskou architektúrou a okolie ponúka možnosti pre milovníkov golfu. Preslávené je tiež zlatou plážou Playa Darada.

Pohodička na hotelovej pláži

Sledujte veľryby

Na záver tohto článku vám dáme ešte jeden úžasný tip, ktorý by mohol zaujať najmä milovníkov prírody. Z Punta Cana a Puerto Plata sa v rámci celodenného výletu môžete vypraviť na polostrov Samana. Výnimočné momenty vám prinesie jazda na koňoch, ktoré vás dopravia k čarokrásnym vodopádom. Navyše, ak sa do Dominikánskej republiky vypravíte počas januára alebo februára, z tohto polostrova sa vám naskytne pohľad na obrovské veľryby, ktoré tam v tomto čase priplávajú.

 

 

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *