5 najkrajších európskych pláží, na ktoré musíte zobrať aj vaše deti!

5 najkrajších európskych pláží, na ktoré musíte zobrať aj vaše deti!

Hľadáte skutočne krásne pláže? Cesta do raja nemusí byť dláždená len slovami exotika, aj v Európe máme miesta, ktoré cestovatelia označujú za najkrajšie na svete. Poďte s nami, ukážeme vám niektoré z nich.

Tieto pláže spĺňajú presne to, čo potrebujú aj deti – majú krásny zlatistý piesok, pozvoľný vstup do mora a ponúkajú lákavé aktivity pre najmenších. Takže ak sa rozhodnete pre niektoré z týchto miest, určite vašich drobcov nenechávajte doma.

 

  1. Španielsko, La Concha

Ľudia v baskitskom meste San Sebastián by túto pláž nevymenili za nič na svete. Celkovo je zaraďovaná medzi najkrajšie mestské pláže sveta a vôbec sa nie je čomu čudovať.  Zlatistý piesok, čisté more a nad plážou jedinečné námestia s historickými pamiatkami. Mesto San Sebastián leží len pár kilometrov od hraníc s Francúzskom a je rajom surferov.

S deťmi môžete  nasadnúť  na bicykel, napojiť sa na jednu z tamojších cyklotrás, zaparkovať na promenáde priamo nad plážou a užiť si skvelý deň na tejto nádhernej pláži. Je priestranná, počas odlivu meria až štyridsať metrov a dlhá je takmer jeden a pol kilometra.

AKTIVITY: skoky do vody zo šmykľavkami, surfovanie vrátane školy surfovania pre deti, plážové hry, pozorovanie západu slnka

Zoznámte sa s La Concha.

 

  1. Turecko, Kleopatrina pláž

Mohutný útes s hradom a pod ním tento turecký skvost. Na Kleopatrinej pláži v tureckej Antalyi sa celý deň ozýva smiech detí. Je tu pre ne toľko aktivít, že od radosti nevedia, ktorú si vybrať.

Na mori sa šantia na nafukovacích atrakciách, lode ťahajú za sebou veľké banány, na ktorých sa treba udržať napriek čertovskej rýchlosti. Na vlnách sa perfektne „surfuje“ na nafukovačkách. Piesok je zlatistý, more teplé a hneď nad plážou sa môžu rodiny poprechádzať po promenáde s palmami. Stretnúť na nej môžu aj ťavy J a ak by sa niekomu aktívnejšiemu žiadal výnimočný zážitok, treba si poň vyjsť na bralo nad plážou. Práve odkiaľ je ten najkrajší pohľad na Kleopatrinu pláž vo vesmíre.

AKTIVITY:  prechádzka na útes s hradom nad plážou, viaceré nafukovacie atrakcie na mori, jazda na pirátskych lodiach, plážové hry.

Cez deň krásna z lehátka, pri západe slnka z hradu, ktorý bdie nad ňou na brale.

 

  1. Portugalsko, Paria de Rocha

Kto tam len poukladal tie skaly? Ťažko povedať, ale urobil dobre. Práve vysoké skalné útvary s červeným nádychom dávajú tejto portugalskej pláži zvláštnu charizmu. Prechádzať sa pomedzi ne, alebo si tadiaľ zabehnúť ranných pár kilometrov, je skutočne príjemný zážitok. A práve po nich pláž aj nazvali, Paria de Rocha teda Skalnatá pláž.

Považovaná je za jednu z najkrajších pláží krajiny. Leží pri meste Portimăo v regióne Algarve. Cez deň sa život odohráva na zlatistom piesku, na mieste, ktoré je vďaka postupnému zostupu do mora ideálne pre deti. Večer sa prenesie do ulíc mesta, pretože so západom slnka ožije metropola hudbou, reštauráciami, jednoducho zábavou, ktorá prebudí v človeku aj skryté živly.

AKTIVITY: prechádzka okolo skalných útvarov, škola surfovania, nafukovacie atrakcie v mori

Čo poviete na Skalnatú pláž?

Prešli by ste sa po tomto krásnom piesku?

 

  1. Grécko, Kréta, Balos Lagoon

Čarovná Kréta! A ešte čarovnejšia lagúna Balos sa tiahne medzi dvoma mysmi,  veľkým Gramvousa a malým mysom Tigani. Balos je veľmi fotogenická, obľúbená pre všetky vekové kategórie a odporúčaná vo všetkých turistických sprievodcoch o Grécku. Na súkromnej jachte sa sem doplavili aj princ Charles a princezná Diana.

Tyrkysové farby mora v rôznych odtieňoch, krásna príroda navôkol, exotická scenéria. V lete sa na Balos turisti doplavia trajektom z prístavu Kissamos, ak si chcú vychutnať pokojnejšiu tvár miesta, prísť by mali mimo júla a augusta alebo sa na toto krásne miesto vyberať skoro ráno.

Lagúnu budú milovať aj vaše deti. Piesok je biely a na niektorých miestach má ružovkastú farbu vďaka miliónom rozdrvených škrupiniek mušlí. More je plytké a teplé, takže čľapkanie si užijú aj tí najmenší dovolenkári.

AKTIVITY: šnorchlovanie, hry na pláži, výnimočné prechádzky po lagúne

Za touto plážou musíte podniknúť dobrodružnú výpravu loďou.

 

  1. Taliansko, ostrov Lampedusa – Rabbit Beach

A na záver niečo skutočne výnimočné. Toto miesto vyhlásil cestovateľský portál Trip Advisor v roku 2015 za najlepšiu pláž na svete. Asi preto, že návštevník tu nájde karibské farby napriek tomu, že nie je v Karibiku.

Biele pláže, tyrkysové more, jedinečná scenéria. Chcete si tieto fakty overiť na vlastnej koži? Potom sa musíte vypraviť na najjužnejší taliansky ostrov Lampedusa, ktorý leží medzi Maltou a Tuniskom. Je súčasťou Sicílie a navštíviť ho môžete práve počas dovolenky na tomto ostrove. Na ostrov Lampendusa vás zo Sicílie privezie trajekt.

AKTIVITY: potápanie, hry vo vode (nízke dno), hry na pláži

Zoznámte sa s Rabbit Beach.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *